Trenutno pregledavate Združena vježba Dragonožec 2022

Združena vježba Dragonožec 2022

U subotu, 19.11.2022. godine u 16 sati održana je združena vježba “Dragonožec 2022.” kod objekta DVD-a Dragonožec.

U vježbi su sudjelovali DVD Dragonožec, s auto cisternom i tri vatrogasca, DVD Lipnica, sa šumar vozilom i tri vatrogasca i DVD Trpuci s Mazdom i tri vatrogasca.
Bila je to pokazna vježba za stanovništvo mjesta. Na vježbi je korištena voda i sredstva za gašenje.

Mjesto vježbe i objekt DVD-a Dragonožec,  reguliranje prometa i osiguranje prometnica oko mjesta vježbe osiguravali su članovi DVD Dragonožec.

Cilj vježbe je bio upoznati članove DVD-a koji sudjeluju u vježbi s područjem svoga djelovanja. Uvježbati gašenje požara objekata javne namjene, te s opasnostima kod takvih požara, kao i provjeriti mogućnosti nesmetane evakuacije u slučaju nastanka požara.

Nakon dolaska na mjesto intervencije auto-cisternom DVD-a Dragonožec navalna grupa vatrogasaca opremila se izolacijskim aparatima i izvršila unutarnju navalu kroz glavni ulaz u objekt. Uočili su jednu ozlijeđenu osobu u prostorijama DVD-a, te zatražila pomoć DVD-a Lipnice.

Šumsko vozilo DVD Lipnica ušlo je na parking DVD-a Dragonožec, vatrogasci su se opremili sa IA sa svog vozila, nosila uzeli s AC DVD-a Dragonožec i krenuli u spašavanje unesrećene osobe, dok je vozač opskrbljivao AC DVD-a Dragonožec vodom.

Mazda DVD Trpuci ušla je na parking DVD-a Dragonožec, vatrogasci su uzeli opremu za drugi mlaz i sa stražnje strane objekta izvršili gašenje krova.