Trenutno pregledavate Svečano obilježena 70-godišnjica DVD-a Dragonožec

Svečano obilježena 70-godišnjica DVD-a Dragonožec

U nedjelju, 30. lipnja članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dragonožec svečano su obilježili 70. godišnjicu osnutka i aktivnog djelovanja.

U prisustvu brojnih gostiju i uzvanika te predstavnika više od četrdesetak vatrogasnih društava održana je svečana akademija koja je započela mimohodom vatrogasnih postrojbi do mjesne crkve. Posebni obol proslavi dali su članovi limene glazbe DVD-a Moravče, kao i Počasna postrojba VZGZ i Povijesna postrojba DVD-a Lužan i Desinićki Kuburaši. Članovi svih vatrogasnih postrojbi prisustvovali su svetoj misi. Nakon svete mise, uslijedio je nastup Udruge kuburaša. Gosti su imali priliku vidjeti pucanje iz povijesnog oružja, kubure. Uslijedila je svečana akademija Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dragonožec.

Nakon državne i vatrogasne himne koje su izvele članice i članovi Kulturnog umjetničkog društva „Vrhovje“ župe Dubranec, dobrodošlicu je gostima poželio dugogodišnji predsjednik DVD-a Dragonožec, Stjepan Cerovski. Svečanu akademiju vodio je poznati radijski voditelj gospodin Ivan Hlupić. Prigodno izvješće o radu iznio je tajnik Antun Zoran Krivokapić. Kroz zanimljivu prezentaciju, predstavio je djelovanje i napredak DVD-a Dragonžecod od 1954. godine do danas.

Nakon izvješća, uslijedilo je potpisivanje povelje o bratimljenju DVD-a Dragonožec i DVD-a Desno Trebarjevo. Zatim potpisivanje ugovor o darovanju zemljišta, obitelj Stjepana Cerovskog darovala je zemljište DVD-u za izgradnju budućeg vatrogasnog operativnog centra Dragonožec. Ugovor o darovanju potpisali su Stjepan Cerovski i Goran Cvijanović. 

Zatim je uslijedilo uručenje vatrogasnih odlikovanja, priznanja i spomenica članovima DVD-a Dragonožec. Visoki gosti iz vatrogasnog i političkog života prigodnim su se riječima obratili su se nazočnima uz velike pohvala i zahvale na svemu što čine vatrogasci kako u Gradu Zagrebu tako i Republici Hrvatskoj. 70. obljetnicu Dobrovoljnog vatrogasnog društva, uveličali su članice i članovi KUD-a „Vrhovje“ župe Dubranec prigodnim pjesmama, to je ujedno bio i završetak službenog dijela akademije.

Proslava je održana u lijepo uređenom vatrogasnom domu u Dragonošcu, koji je za tu prigodu uredila naša Vatrogasna zajednica Grada Zagreba.

Proslava je nastavljena uz izvrsnu hranu i glazbeni sastav Remy band. Uz brojne vatrogasce u ugodnom druženju u Donjem Dragonošcu uživali su gotovo i svi mještani.