Trenutno pregledavate Izlet  Čakovec – Goričan

Izlet  Čakovec – Goričan

Dana, 25. lipnja 2023. godine članovi i članice Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dragonožec otputovali su u Čakovec. U suradnji s Turističkom zajednicom grada Čakovca dogovoren je vodič koji nas je dočekao prilikom dolaska te nam osigurao kvalitetan i poučan izlet gradom. 

Šetnjom kroz Perivoj Zrinski koji se nalazi oko Starog grada Zrinskih imali smo priliku vidjeti mnoštvo spomenika, statua, memorijalnih objekata i drugih umjetničkih kiparskih djela. Perivoj Zrinski smješten je u centru grada, nekoliko koraka od glavnog gradskog trga. Na glavnom gradskom trgu vidjeli smo ustanove značajne za kulturni život grada, a to su: Knjižnica „Nikola Zrinski“ i Centar za kulturu. Osim kulturnog života, vjerski dio krasi Crkva sv. Nikole i Franjevački samostan. Čakovečki je samostan duhovno središte Međimurja. 

Nakon obilaska grada Čakovca, uslijedio je put prema Goričanu. U Goričanu, naši članovi i članice Dobrovoljnog vatrogasnog društva koji su ujedno i članovi/ce Kulturno-umjetničkog društva „Vrhovje“ župe Dubranec, nastupili su pjesmom i plesovima Turopolja. Nakon nastupa, uslijedila je kratka zakuska i šetnja uz jezero Šoderica. Vesela i ugodna atmosfera pratila nas je i tijekom povratka kućama.